dinsdag 1 november 2016

Uien tarte tatin

Zoals jullie al gemerkt zullen hebben, heb ik een nieuwe liefde. De tarte tatin! Zoet en hartig, het kan allemaal. Deze keer met uien in de hoofdrol.

Benodigdheden:
Vloeibare boter
4 grote rode uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels honing
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels crema balsamico azijn
Peper
1 Theelepel tijm
3,5 plak bladerdeeg
1 theelepel sesamzaadjes

Voor het sausje:
90 gram geitenkaas
1,5 eetlepel kookroom light
1,5 eetlepel rode port
1 theelepel honing

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op de laagjes plastic die er tussen zitten. Prik met een vork gaatjes in deze plakjes. Snij de uien in halve maantjes. Kijk maar op de foto als je geen idee hebt wat ik bedoel. Doe wat vloeibare boter in een koekenpan en bak hierin de uien. Pers de knoflook erbij. Warm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met anti aanbak laag. Doe de bruine suiker en honing door de uien, net als een lekkere balsamico azijn. Roer goed door de uien. Breng verder op smaak met peper en tijm. Leg de uien in de ovenschaal samen met het vocht. Leg hierover de bladerdeeg zodat alle uien bedekt zijn. Strooi wat sesamzaadjes over het bladerdeeg. Deze uien tarte tatin is na 30 minuten klaar. Draai de taart dan voorzichtig om. Tijdens het bakken heb je de tijd om je geitenkaas sausje te maken. Prak de geitenkaas met alle ingrediënten los met een vork. Tot slot gebruik je een garde om er een gladde saus van te maken. Een fijne combi met deze hartige tarte tatin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen