zaterdag 8 oktober 2016

Banaan amandel 'broodje'

Dit is weer een recept voor een tussendoortje of onderdeel van je ontbijt wat dan net iets gezonder is. Niet teveel anders past het niet bij me... Met dit recept heb je net genoeg voor een aantal plakjes want ik gebruikte echt een klein bakvormpje (15 bij 8 cm). Kijk dus of je het wilt aanpassen. Zorg wel dat je jouw bakvorm goed invet. wat bloem erover kan helpen om ervoor te zorgen dat je banaan amandel broodje heel blijft bij het storten. Bij mij ging het een beetje kapot namelijk. Maar lekker is het wel. Je moet wel van banaan houden anders is dit niet jouw ding.

Nodig
1 banaan
1 ei
50 gram amandelmeel
70 gram Griekse Yoghurt 0% vet (Jumbo)
1 theelepel bakpoeder
30 gram blauwe bessen
10 gram walnoten
10 gram choco drops
1 theelepel koek en speculaaskruiden
1 eetlepel honing
2 eetlepels bruine basterdsuiker

Verwarm de oven op 175 graden en vet dus goed die bakvorm in. Prak je banaan met een vork (of gebruik een staafmixer)in een mengkom. Doe hierbij het ei, de amandelmeel, de yoghurt, het bakpoeder, de honing en de koek & speculaaskruiden. Meng dit met een garde door elkaar. Breek de walnoten in stukjes. Spatel de walnoten, choco drops en blauwe bessen door je beslag. Doe het beslag in je bakvormpje. Strooi de bruine basterdsuiker erover. Het gaat de over in voor 30 minuten. Als je grotere hoeveelheden gebruikt, mag het misschien wel wat langer. Laten afkoelen voor je het gaat storten. Snij er plakjes van.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen