zondag 23 oktober 2016

Tomaat tarte tatin

OMG...wat is dit lekker! Ren naar de winkel en maak dit recept. Je krijgt er geen spijt van. Tenzij je niet van tomaatjes houdt. Dan zou ik zeggen, zoek iets anders op mijn blog...

Nodig:
500 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels crema balsamico dadel en vijgen
1 theelepel tijm
1 theelepel Italiaanse kruiden
Beetje zeezout
4 plakjes bladerdeeg

Voor het sausje:
75 gram geitenkaas
2 eetlepels honing
2 eetlepels kookroom light
1 theelepel Italiaanse kruiden

Ik gebruikte voor dit taartje verschillende tomaatjes: mini romaatjes en verschillende kleurtjes cherrytomaat. Haal eerst vier plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien op het plastic velletje. Prik als ze wat zachter zijn met een vork gaatjes in alle plakjes. Warm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes. Ik heb zelf geen pan die meteen in de oven kan, als jij die wel hebt, kun je die gebruiken. Ik verwarmde in de koekenpan de olijfolie met de geperste knoflook. Doe de hele tomaatjes erbij. Roer om. Voeg de bruine suiker en de balsamico azijn toe. Als je niet precies dezelfde hebt, maakt dat vast niet uit. Maar gebruik een smakelijke in ieder geval. Omroeren maar weer. Strooi er de tijm en Italiaanse kruiden over en wat zeezout. Vet een bakblik in en doe hierin de tomaten met het vocht. Drapeer hier overheen de bladerdeeg. Wel dat plastic velletje eraf doen! Alles netjes bedekt? Dan gaat deze hartige tarte tatin de oven in voor 30 minuten. Ondertussen klop je in een kom de geitenkaas los met de kookroom, honing en de kruiden tot een sausje. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Als het taartje klaar is, schrik dan niet van het vocht. Schenk dit rustig een beetje in een kommetje. Pas op met de hitte. Pak een bord, leg dit op het bakblik en draai resoluut om. Schenk nu het smakelijke opgevangen vocht erover. Meteen aanvallen. Echt goed. Ik wil dit elke week wel eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten