vrijdag 18 november 2016

Asperge twisters

Dit bijgerecht is een toppertje! Met deze hoeveelheden kun je 6 stuks maken. Zelfs mijn zoon was enthousiast, terwijl die eerder nog geen asperges at. Ik had dus best wat meer twisters kunnen gebruiken...

Nodig:
125 gram groene asperges
2 plakjes bladerdeeg
6 plakjes Kempische ham
Wat losgeklopt ei
Sesamzaadjes
Zeezout

Haal van de groene asperges het onderste stuk af, ongeveer 2 cm. Kook de asperges 5 minuten en giet af. Warm de oven voor op 200 graden. Laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien. Knip van elk plakje bladerdeeg 6 repen. Maak 2 reepjes aan elkaar vast. Wikkel een plakje Kempische ham om de asperge heen. Wikkel hier overheen het bladerdeegreepje. Bestrijk met wat losgeklopt ei. Bestrooi met zeezout en sesamzaadjes. Ik had zwarte sesamzaadjes, die hebben een lekkere rook smaak. Leg de asperge twisters op een stuk bakpapier op de bakplaat. Bak in 20 minuten af. Lekker bij soep of als voorgerecht of als bijgerechtje als je een uitgebreide maaltijd fabriceert.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen