donderdag 24 november 2016

Bounty banaan cake

Nodig:
175 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml zonnebloemolie
100 gram bruine basterdsuiker
50 gram honing
1 banaan
2 eieren
30 gram kokos
50 gram chocolade
2 mini bounty's
Vloeibare boter en bloem voor het invetten

Voor de glazuur:
100 gram chocolade
75 gram poedersuiker
50 gram roomboter
2 eetlepels water
7 gram kokos

Mix de zonnebloemolie met de basterdsuiker en de honing. Doe de eieren hier 1 voor 1 bij. Met de staafmixer maak je de banaan tot puree. Ook deze gaat in het beslag. Zeef de bakmeel erboven en mix erdoor. Warm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik in met wat vloeibare boter. Strooi er wat bloem in en het teveel klop je eruit. Zo komt de cake wat makkelijker uit de vorm. Het beslag is nog niet klaar want de klein gehakte chocolade en de kokos moeten er nog door gespateld worden. De mini bounty's snij je in stukjes en spatel je er ook door. Het beslag gaat in de cakevorm en bakken maar. Met 45 minuten is het klaar. Check voor de zekerheid of je cake van binnen gaar is met een satéprikker. Als de prikker er redelijk schoon uitkomt, is de cake gaar. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat afkoelen. De glazuur maak je door de chocolade in stukjes te laten smelten au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, gaat het van het vuur af. Spatel de poedersuiker erdoor en beetje bij beetje de roomboter. Als laatste de eetlepels water. Verdeel de glazuur over de bovenkant en wat aan de zijkanten van de bounty banaan cake. Strooi wat kokos over de glazuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen