vrijdag 25 november 2016

Aspergetaartje

Een snel en simpel gerechtje met groene asperges. Let op, het is echt een klein taartje, voor 2 personen heb je er genoeg aan als je genoeg andere dingen erbij eet. Oven voor verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaaltje in van ongeveer 15 x 15 cm.
Tover deze ingrediënten tevoorschijn:

125 gram groene asperges
2 plakken bladerdeeg
1 ei
Scheut melk
Handje geraspte kaas
Peper en zout
Vloeibare boter

Maak de asperges schoon door zo'n 2 cm van de onderkant af te snijden. Kook de asperges in water. Na 5 minuten giet je ze af en laat ze uitlekken. Laat de bladerdeegplakken ontdooien. Bekleed je ingevette ovenschaaltje met het bladerdeeg. Je moet waarschijnlijk wel een plakje om maat knippen of snijden om de juiste vorm te krijgen. Klop het ei los met een flinke scheut melk. Breng op smaak met peper en zout. Snij of knip de asperges in stukjes en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel het eimengsel erover en strooi hier het handje kaas over. Laat gaar worden in een half uur in de oven. Je kunt natuurlijk ook nog andere dingen toevoegen als hamblokjes of uitgebakken spekjes of voor wat meer pit Parmezaanse kaas als je het dan toch liever vegetarisch wilt houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen