zaterdag 26 november 2016

Kruidnotentaartje

Het is weer tijd voor Sinterklaas in ons land. Dus zijn er in de supermarkt weer kruidnoten te vinden. Daar kun je gebruik van maken bij het maken van een feestelijk toetje of in een cake of taart. Ik maak tegenwoordig vaker een taartje in mijn boterkoekvorm. Ik vind dat een fijn formaat omdat je niet meteen buitensporig veel cake of taart hebt en de oventijd is vaak wat minder lang.

Nodig:
125 gram roomboter
50 gram bruine basterdsuiker
75 gram witte basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel koekkruiden
50 gram amandelmeel
75 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
50 gram kruidnootjes
20 gram schuddebuikjes
8 gram amandelschaafsel
Vloeibare boter

Warm de oven voor op 160 graden. Vet een boterkoekvorm in met wat vloeibare boter en een kwastje. In een mengkom mix je de witte en bruine suiker met de zachte roomboter. Zijn die goed vermengd, voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Mix vrolijk door terwijl je de amandelmeel en bakmeel erbij gooit. Ook de koekkruiden en de melk mogen meedoen. Nu is het mix werk klaar. De kruidnootjes spatel je door het beslag. Het beslag gaat in de boterkoekvorm. Strooi op de glad gestreken bovenkant schuddebuikjes (eigenlijk gewoon kleine kruidnoten)en amandelschaafsel. Het taartje gaat 45 minuten in de oven. De laatste 15 minuten kun je het taartje afdekken met aluminiumfolie als je bovenkant wat donker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen