zondag 27 november 2016

Pinda granola

Eerder maakte ik al granola. Deze keer een variatie erop. Heerlijk bovenop je bakje kwark of yoghurt. Dit heb je nodig:
50 gram walnoten
70 gram pittenmix
35 gram kokos
80 gram pinda's (ongezouten)
150 gram havermout
15 gram sesamzaadjes
100 gram honing
1 eetlepel gembersaus
1 theelepel kaneel
2 eetlepels pindakaas
4 eetlepels kokosolie
35 gram melkchocolade

Warm de oven voor op 175 graden. In een mengkom doe je de pittenmix, de havermout, de sesamzaadjes en de kokos. De pinda's deel je door de helft en als ze erg groot zijn, breek je ze nog eens. De walnoten breek je ook in stukjes. Verdeel de kaneel erover. Met een lepel hussel je de boel door elkaar. Giet de honing en gembersaus over inhoud van de kom. Ik maak de kokosolie vloeibaar door het potje even in een bakje met heet water te zetten. Na 5 minuten, kun je dan makkelijk de olie eruit krijgen. Doe dit in een apart bakje. Doe bij de kokosolie de pindakaas. Roer goed door. Verdeel nu over alle ingrediënten. Leg een bakpapier op de bakplaat. Verdeel hierover de granola. Het gaat 20 minuten de oven in. Halverwege schep je de granola om. Als het goed is afgekoeld, kun je de klein gesneden stukjes chocolade erdoor mixen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen