maandag 28 november 2016

Pompoenlasagne

Zo leuk! Lasagne zonder enig spoor van tomaat. Handig als je geen fan bent van tomaat. Of als je gewoon heel erg houdt van pompoen. Of als je houdt van variatie. Want ik heb al de nodige recepten gepost van lasagne. Dit keer ook geen gehakt, dus zeker geen traditioneel receptje. Ik heb deze manier van pompoen verwerken in de lasagne nog niet eerder gezien, maar dus zelf uitgevogeld. En het is goed bevallen!

Ingrediënten:
400 gram pompoenblokjes
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
Peper en zeezout
6 verse lasagnebladen
400 gram roerbakmix groente champignons
175 gram gerookte kipfiletreepjes
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel ketjap
Halve kippenbouillontablet
200 ml heet water
Halve theelepel koriander
Halve theelepel komijnzaad
150 ml kookroom light
200 gram cottage cheese
1 ei
50 gram Parmezaanse kaas
25 gram pittenmix
50 gram mozzarella geraspt

Wok de pompoenblokjes in wat vloeibare boter in de koekenpan. Pers hierbij de knoflook en breng op smaak met komijn, koriander, peper en zout. Ook de gembersiroop gaat erdoor. Af en toe omscheppen. Als de pompoen wat zachter wordt, dan het geheel in een hoge beker overdoen om zo met de staafmixer te pureren. Door deze pompoenpuree doe je de kookroom. Laat dit nu even staan. Ondertussen wok je de roerbakmix groente in wat vloeibare boter. Hierbij gaan de ketjap en de gerookte kip. Lekker omroeren. Het water koken en samen met de kippenbouillon erbij doen. De pompoenpuree mag erdoor. Nu heb je de pompoensaus klaar. Vet een ovenschaal in met wat boter. Warm de oven voor op 200 graden. In de ovenschaal begin je met een laagje saus. Dan een laagje lasagnebladen. Weer saus en bladen. Dan het laatste beetje saus bovenop. Klop de cottage cheese los met 1 ei. 30 gram van de Parmezaanse kaas gaat hier doorheen. Verdeel dit over de lasagne. Hussel de geraspte mozzarella en de rest van de Parmezaanse door elkaar. Strooi dit over de witte saus. Eindig met de pittenmix. Deze pompoenlasagne gaat een half uurtje de oven in. Je kunt zo nodig de laatste 10 minuten de lasagne afdekken als het te donker gaat worden. Ik vind het een hele leuke variatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen