woensdag 16 november 2016

Kaas uienstokbroodje

Heb je een stuk stokbrood over van de vorige dag? Mooi, want dat hoef je niet weg te gooien. Je kunt het sowieso al oppiepen in de oven en er weer plakjes van snijden. Maar wil je iets meer moeite doen, dan maak je dit recept als lunch. Je hebt er 6, dus genoeg voor iedereen.

Nodig:
2 grote witte uien, vloeibare boter, 1 teen knoflook, kerrie/peper/curry zeezout, 3 schijfjes geitenkaas, 75 gram geraspte kaas, een half stokbrood

Snij de uien door midden en snij in halve maan reepjes. Doe vloeibare boter in een koekenpan en bak hierin de uien. Laat ze niet te bruin worden. Breng lekker op smaak met de geperste knoflook en de kruiden. Warm de oven voor op 150 graden. Na een minuut of 10 zijn de uien klaar. Snij het stokbrood in 3 delen en snij deze weer door midden. Hol ze een beetje uit. Hierin doe je de uien. Leg de broodjes op een ovenschaal die een beetje ingevet is. Verkruimel de geitenkaas over de uien. Eindig met de geraspte kaas. Met 10 minuutjes in de oven smelt de kaas lekker op je kaas uienstokbroodje. Simpel. Maar lekker.

P.s. zelfs de kruimels die je over hebt van je stokbrood uithollen, kun je nog gebruiken! Bijvoorbeeld om een mooi kruimellaagje te maken op je vis uit de oven! Ik vind het een leuke uitdaging om geen eten te verspillen. Jij ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten