dinsdag 15 november 2016

Walnotencake met honingsiroop

Dit is een smakelijke cake, zonder het gebruik van roomboter. Wel heb ik wat zonnebloemolie gebruikt. De honingsiroop zorgt echt voor een extra dimensie. Niet alleen doe je wat op de bovenkant van de cake, maar bij elk plakje deed ik er nog een lepeltje honingsiroop op.

Nodig:
3 eieren
100 gram bruine basterdsuiker
50 gram honing
150 ml sinaasappelsap
225 gram zelfrijzend bakmeel
75 ml zonnebloemolie
150 gram walnoten
Vloeibare boter en bloem
Voor de siroop:
250 gram honing
100 ml sinaasappelsap
2 eetlepels limoensap
Als decoratie paar walnoten en gesuikerde sinaasappelschilletjes

Verwarm de oven voor op 160 graden. In een mengkom klop je de eieren los met de bruine suiker. Dan doe je de honing en 150 ml sinaasappelsap erbij. Weer lekker kloppen met de garde. De zonnebloemolie toevoegen. Met de staafmixer maak je de walnoten fijn, maar niet helemaal tot poeder. Klop dit door het beslag, net als het zelfrijzend bakmeel. Dat laatste in etappes zodat je geen klonten krijgt. Vet een cakevorm in met vloeibare boter en strooi er wat bloem in zodat de cake er straks makkelijk uit zal komen. Het beslag gaat in de cakevorm en bak de walnotencake in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar. Als de cake uit de oven is en wat is afgekoeld, stort je de cake n laat verder afkoelen op een rooster. In een steelpannetje doe je alle ingrediënten voor de siroop, dus de honing, 100 ml sinaasappelsap (vers) en het limoensap. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen en indikken. Verdeel de siroop met een eetlepel over de cake. In totaal ongeveer 6 eetlepels. De rest van de siroop bewaar je in een mooi bakje. Versier de cake met wat stukjes walnoot en stukjes sinaasappelschil. Telkens als je een plakje afsnijdt, laat je er wat siroop op lopen. Dat maakt de walnotencake lekker smeuïg. De siroop heeft een friszoete smaak wat een mooie aanvulling is op de walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen