maandag 7 november 2016

Port bosvruchten tiramisu

Okay. Dit is dus echt een geweldige variatie op de klassieke tiramisu. Mijn man riep spontaan uit dat hij het beoordeelde met een 9,5! Probeer het ook eens....zeker weten dat je geen spijt krijgt!

Nodig:
250 gram mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
50 gram witte basterdsuiker
150 gram bosvruchten
18 lange vingers
Poedersuiker

Voor de portsiroop:
140 ml rode port
6 eetlepels witte basterdsuiker
100 gram bosvruchten

In een mengkom mix je de mascarpone los met de 50 gram witte basterdsuiker. In een andere mengkom klop je de slagroom samen met de vanillesuiker stijf met de mixer. Spatel vervolgens de slagroom door de losgeklopte mascarpone. In een steelpan doe je de port met de 6 eetlepels suiker. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. De 100 gram bosvruchten mogen erbij. Je voelt vanzelf wel wanneer het wat meer siroop begint te worden. het dikt in. Laat de siroop een beetje afkoelen. In een schaal leg je de lange vingers op de bodem. Verdeel hierover de portsiroop. Nu gaat het slagroom/ mascarpone mengsel erover. Maak het oppervlak glad met een spatel. Laat nu opstijven in de koelkast. Laat de 150 gram bosvruchten ontdooien (tenminste als je diepvries gebruikt) en uitlekken in een zeef. Voordat je de tiramisu wilt serveren, verdeel je de bosvruchten erover en bestrooi je dit met poedersuiker. I love it!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen