vrijdag 4 november 2016

Toscaanse broodstengels

Deze broodstengels waren ook weer zo'n feestje! Echt geweldig. Ze hebben nu bij de Jumbo broodmix Toscaans. Is mij prima bevallen. Ik heb maar een paar dingetjes zelf toegevoegd. De broodbakmachine zorgt voor het kneedwerk. Als je die niet hebt, zal je dus handwerk moeten verrichten.

Nodig:
1 pak broodmix Toscaans
20 gram Parmezaanse kaas
30 gram gekookte kipreepjes
1 eetlepel bruschetta kruiden
30 gram roomboter
1 teen knoflook
1 eetlepel sesamzaadjes
Zeezout

Doe in je broodbakmachine het meel en 270 ml water. Zet op het programma 'kneden'. Het duurt ongeveer 1,5 uur en dan is je deeg flink gerezen. Doe dit deeg in een mengkom. Hierin doe je de bruschetta kruiden, de Parmezaanse kaas en de klein gesneden gekookte kipreepjes. Kneed dit door elkaar. Verdeel het deeg in 9 gelijke bolletjes. Maak hier vervolgens stengels van. Eventueel gebruik je wat bloem als het deeg te plakkerig is. Leg de stengels op een bakpapier (op de bakplaat). Doe een schone theedoek over de stengels zodat ze nog een half uur kunnen rijzen. Warm de oven voor op 200 graden. Smelt in een kommetje de roomboter. Pers hierin de knoflook. Bestrijk de stengels. Strooi hierover de sesamzaadjes en het zeezout. Na 20 minuten zijn ze klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten