zaterdag 5 november 2016

Geroosterde winterpeen

Nodig:
700 gram winterpeen
1 gele paprika
6 champignons
2 rode uien
150 gram roma tomaatjes
4 tenen knoflook
1 theelepel za'atar
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
Zeezout

Ik maak wel eens vaker geroosterde groente als bijgerecht. Dit keer had ik veel winterpeen over. Dus deze groente heeft de hoofdrol vandaag. Schrap de winterwortels schoon, haal boven en onderkant eraf. Was schoon. Snij in stukken en vervolgens in repen. Maak ze niet te dik en liefst ongeveer dezelfde grootte. Anders is het ene stuk nog erg hard terwijl de andere al klaar is. Neem een ovenschaal waarop je de stukjes neerlegt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snij ook de champignons en paprika in stukken. Schil de uien en snij in stukken. De tomaten doe je door de helft. Pers de knoflook over de groente. Doe in een kom de olijfolie, honing en za'atar. Meng door elkaar en giet over de groente. Hussel alle groente door elkaar. Strooi er wat zeezout over. Het gaat in de oven voor een half uur, misschien nog een beetje langer zelfs. Hangt ervan af hoe hard je winterpeen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen