woensdag 14 december 2016

Bananen Karamel taart

Dit is echt weer eens wat anders dan een voor de hand liggend taartje. Met banaan en karamel in de hoofdrol! Voor deze taart heb je een springvorm nodig van 24 cm, maar ook een bakvorm die je eronder kunt zetten. Dat moet er wel een zijn met een opstaande rand omdat er wel wat karamel tussendoor komt druppelen. Op de bodem van de springvorm doe je bakpapier en je vet de boel in met wat vloeibare boter.

Nodig:
3 bananen
2 eetlepels limoensap
Vloeibare boter
100 gram kristalsuiker
50 gram honing
1 zakje vanillesuiker
150 gram roomboter
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
50 ml melk
Voor de karamel:
90 gram bruine basterdsuiker
90 gram witte basterdsuiker
90 ml water
65 gram roomboter

Warm de oven voor op 175 graden.2 bananen snij je in plakjes en die leg je op de bodem van de springvorm (op het bakpapier dus). Besprenkel met het limoensap. De derde banaan pureer je met de staafmixer. In een mengkom mix je de kristalsuiker, honing en vanillesuiker met de roomboter. Als dit goed vermengd is, mag de gepureerde banaan erbij. Daarna 1 voor 1 de eieren. Zeef de bakmeel erboven en mix het opnieuw. Als laatste doe je de melk erbij zodat het een soepel beslag is. Nu ga je de karamelsaus maken. In een steelpan doe je de witte en bruine basterdsuiker met het water. Zet op het vuur en laat zachtjes koken. De suiker moet oplossen en het zaakje moet wat inkoken. Let op dat het niet te hard gaat anders wordt de smaak bitter. De boter toevoegen en doorroeren. Je moet het een beetje op gevoel doen. Giet deze karamelsaus in een maatbeker. Laat een beetje afkoelen. Schenk 200 ml van de karamel over de bananenplakjes. Verdeel het beslag over deze laag. Je bakt deze taart in 45 minuten. Zoals gezegd zal er wel wat karamel in je lekbak terecht komen, dus voorzichtig met het omkeren van de taart. Je kunt als je nog wat over hebt van de karamelsaus deze extra over de taart verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten