vrijdag 16 december 2016

Spinazie salade met schimmelkaas

You love it or you hate it...schimmelkaas. Ik behoor tot de eerste categorie. Behoor jij tot de laatste, zoek dan gerust een ander lekker salade recept op mijn blog. Maar voor de liefhebber dus deze fijne salade!

Nodig:
100 gram bladspinazie
1 peer
40 gram Dana Blue (schimmelkaas)
20 gram walnoten
1 eetlepel limoensap
Voor de dressing:
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel walnootolie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gembersiroop

Haal de lange stelen van de bladspinazie af. Doe in een mooie schaal. Schil de peer, verwijder klokhuis en snij de peer in stukjes. Besprenkel met het limoensap. Breek de walnoten in stukjes en strooi over de salade. Verkruimel de Dana Blue over je salade. Nu hoef je alleen nog maar alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen met een garde en in een schaaltje naast je salade te serveren. Snel klaar, snel smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen