dinsdag 6 december 2016

Sinaasappelkwark met oreo

Een lekker toetje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat merk ik maar al te vaak. Zo ook in dit geval. Je hebt met deze hoeveelheden genoeg voor 3 toetjes.

Nodig:
400 ml sinaasappelsap
100 gram kristalsuiker
50 gram Oreo koekjes
250 gram magere kwark

Doe de sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat minstens een kwartier zachtjes koken zodat de suiker prima is opgelost en het sap al wat is ingedikt tot een siroopje. Af en toe roeren is natuurlijk gewenst. Af laten koelen. Je hebt nu wel wat teveel aan siroop voor dit toetje, maar in een afgesloten potje kun je dit prima een tijdje bewaren in de koelkast. Want deze siroop is ook fijn over een bolletje ijs bijvoorbeeld. Haal de Oreo koekjes van elkaar en schraap de vulling eraf. Deze gebruik je niet. Maak van de koekjes kruimels. Dit kan door ze in een stevig zakje te doen en de deegroller eroverheen te rollen. Neem 3 glaasjes en doe in elk glas wat kruimels op de bodem. Hou een beetje achter als decoratie voor bovenop het toetje. Nu meng je de kwark met 3 eetlepels van de siroop. Verdeel deze sinaasappelkwark over de kruimels. In elk glas gaat nog een extra lepel sinaasappelsiroop. Strooi nog een beetje Oreo kruimels erover en zet in de koelkast tot je wilt serveren. Eventueel kun je slagroom en andere tierelantijntjes toevoegen. Jouw feestje toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen