maandag 5 december 2016

Appel kruimel cheesecake

Dit is een lekker taartje! Fijn combi van 'cheesecake' enerzijds en appelkruimeltaart anderzijds. Ik vond 'm verrassend. Wist van tevoren niet goed een voorstelling te maken. Als jij dat ook lastig vindt, moet je 'm maar gewoon eens proberen, vind je niet? Je gebruikt een springvorm van 24 cm. De oven mag voorverwarmen op 175 graden.

Ingrediënten:
250 gram bloem
100 gram kristalsuiker
175 gram roomboter
75 gram hazelnoten (gehakt)
500 gram magere kwark
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram bloem
3 eieren
50 gram gesmolten roomboter
5 appels (Elstar)
Kaneel
1 eetlepel citroensap
Poedersuiker

Doe in een mengkom de kristalsuiker, 175 gram roomboter en de 250 gram bloem. Kneed tot een kruimeldeeg. Dus niet een super glad deeg kneden. Vet de springvorm in. Doe hierin ongeveer 2/3 deel van het deeg, duw het aan op de bodem en bekleedt ook de zijkant (de halve hoogte is voldoende). Zet dit in de koelkast. Door de rest van het kruimeldeeg doe je de gehakte hazelnoten. Dit kruimeldeeg laat je nu even staan. Schil de appels, haal klokhuis eruit en snij de appel in vieren en vervolgens in plakjes. Besprenkel met het citroensap en strooi er wat kaneel over. In een kom doe je de kwark met de basterdsuiker en vanillesuiker. Goed roeren. 1 voor 1 kluts je de eieren erdoor. Smelt 50 gram roomboter en roer dit door het kwarkmengsel. Zeef hierboven de 50 gram bloem. Meng door elkaar. Het kwarkmengsel gaat op de bodem in de springvorm. Met de spatel verdeel je het gelijkmatig. Hierop leg je de stukjes appel. Als laatste het kruimellaagje erop en in de oven ermee! De taart gaat 60 minuten de oven in. Het laatste kwartier kun je er eventueel aluminiumfolie overheen doen als je kruimels donker genoeg zijn. Als de taart klaar is en afgekoeld, kun je de springvorm zijkant losmaken. Bestrooi de taart met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen