zondag 4 december 2016

Pompoenpizza

Dit vind ik nu typisch zo'n onderdeel van een vrijdagavond maaltje. Niet te ingewikkeld en toch lekker. Goed in combinatie met een smakelijk soepje vooraf. Vergezeld door een goede salade, stukje stokbrood erbij. Ik hou ervan. Omdat ik vaak allerlei lekkers maak, is deze hoeveelheid bescheiden. Dus kijk even wat jij erbij eten wilt en of het genoeg is.

Nodig:
4 plakjes bladerdeeg
150 gram pompoenblokjes
50 gram spekjes
Halve bol mozzarella
1 rode ui
Peper
Beetje vloeibare boter
20 gram Parmezaanse kaas

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een ovenblik in en leg hierop de plakjes bladerdeeg. Warm de oven voor op 200 graden. Verdeel de mozzarella in plakjes en leg deze op het bladerdeeg. In een koekenpan bak je de spekjes uit. Doe hier de pompoenblokjes bij. Zo nodig voeg je wat vloeibare boter toe. Snij de ui in halve maantjes. Ook de ui gaat erbij. Strooi er wat peper over. Verdeel dit mengsel over het bladerdeeg. Eindig met de Parmezaanse kaas. Deze pompoenpizza gaat 25 minuten in de oven. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen