vrijdag 2 december 2016

Paprika courgette soep

Zoals regelmatige bezoekers van dit blog wel weten...ik hou wel van een soepje. Dus altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken en combinaties. Eerder heb ik al courgettesoep gemaakt en courgette tomatensoep. Dit keer de combinatie met geroosterde paprika's. Met dit recept heb je zat om een aantal bakjes in de vriezer te zetten, dus als je niet zoveel wilt maken, deel het recept dan door de helft.

Nodig:
4 paprika's (rood, geel of oranje)
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
2 rode uien
Peper, zout en sweet chili
Vloeibare boter
250 gram soepballen
Halve theelepel tijm
Halve theelepel rozemarijn
1 theelepel Italiaanse kruiden
Halve theelepel korianderblad
Beetje komijnzaad
1 eetlepel bruschetta kruiden
2 tabletten kruidenbouillon
1 liter heet water
200 ml droge witte wijn

Om te beginnen moet je de paprika's roosteren in de oven. Dus zet de oven aan op 200 graden. Halveer de paprika's en maak schoon. In een kommetje pers je 2 knoflookteentjes uit en meng dit met de olijfolie. Doe hierbij wat peper, zout en sweet chili. Met een kwastje besmeer je hiermee de binnen en buitenkanten van de paprika's. Met de bolle kant naar boven leggen op een bakblik. Nu moeten de paprika's een half uur roosteren. De velletjes worden donker, maar dat geeft niet, want die haal je eraf als ze klaar zijn. Terwijl je paprika's in de oven liggen, kun je mooi de uien in stukjes en de courgettes in blokjes snijden. Doe wat vloeibare boter in een soeppan. Fruit hierin de uien en pers de 2 teentjes knoflook erin. De courgetteblokjes toevoegen en omscheppen. Nu ga je de boel op smaak brengen met tijm, rozemarijn, Italiaanse kruiden, bruschetta kruiden, koriander en wat komijn. Met de wijn erbij even lekker laten pruttelen. Kook het water en ook dit gaat met de bouillontabletten samen bij de soep. De geroosterde paprika's ontvellen. Drie van de vier paprika's gaan meteen in stukjes in de soep. 1 hou je achter om later bij het serveren nog in reepjes in het soepje te deponeren. Nu is het tijd om het soepje te pureren met de staafmixer. Nu kun je 2 dingen doen: de soepballen in de soep gooien en gaar laten worden of de balletjes kort bakken in de koekenpan in wat boter. Ik doe meestal het laatste, op een of andere manier vind ik dat de soepballetjes dan lekkerder smaken. Maar het kan allebei.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen