zaterdag 31 december 2016

Spinaziesalade met zalm

Nodig:
100 gram bladspinazie
1/3 komkommer
75 gram tomaatjes
3 eetlepels zongedroogde tomaat
3 eetlepels croutons
75 gram gerookte Noorse zalm

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kruidenazijn
2 eetlepels ketchup
1 theelepel bruschetta kruiden
1 theelepel ketjap
1 theelepel dille

Dit is een mooie salade als je bijvoorbeeld visrisotto eet. Perfecte combi. Haal de langere stelen van de bladspinazie, want dat eet niet lekker in een salade vind ik. Ik koop altijd al gewassen spinazie. Dus lekker makkelijk. Een ruime saladeschaal tevoorschijn toveren om al die spinazie in te deponeren. Was het stuk komkommer en snij in stukjes. Was de cherry tomaatjes en snij doormidden. Verdeel beiden over de spinazie. De zongedroogde tomaat mag erbij, eveneens in stukjes. Scheur de Noorse zalm in stukjes. Of als je dat te ruig vindt, dan snij je het in stukjes. Verdeel over de salade met de croutons. Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een bakje en ga je even tekeer met de garde. Serveer de dressing apart in een bakje. Zo kan iedereen naar smaak dressing toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen