zondag 1 januari 2017

Mango appel cake


Ik bak de laatste tijd vaker 'cakes' of taartjes in de boterkoekvorm. Ideaal omdat je niet meteen een gigantisch grote taart hebt. Nu hou ik wel van taart, maar ook van variatie. Dus maak ik meestal meerdere taartjes als ik visite krijg. Of als er wat te vieren is zoals deze afgelopen kerstdagen.

Ingrediënten:
Vloeibare boter
100 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
125 gram roomboter
2 eieren
50 ml sinaasappelsap
100 gram mango
50 gram amandelmeel
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 appels
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels honing

Warm de oven voor op 160 graden en vet de boterkoekvorm in. In een mengkom doe je 2 soorten basterdsuiker met de zachte roomboter. Mix dit tot een zacht mengsel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. In een hoge beker doe je de verse sinaasappelsap en doe je stukjes mango. Pureer dit met de staafmixer. Dit mag bij het beslag en mixen maar weer. Zeef het bakmeel erboven en mix nog kort door. Spatel het amandelmeel erdoor. Doe het beslag in de boterkoekvorm. Schil de appel, verwijder klokhuis en snij de appel in schijfjes. Besprenkel met citroensap. Duw de schijfjes in de rondte in het beslag, laat een stukje erbovenuit steken. Laat hier wat honing overheen lopen van een lepel af. Het taartje gaat nu in de oven voor ongeveer 50 minuten. Het laatste kwartier dek je de bovenkant af met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen