maandag 2 januari 2017

Italiaans gehaktbrood

Okay, mee eens. Het ziet er niet wild aantrekkelijk uit. Qua presentatie. Maar holy moly...dit is lekkerrrrr! Dus ik kan alleen maar zeggen: maak het ook eens!

Nodig:
500 gram rundergehakt
1 beschuit
1 ei
1 eetlepel gehaktkruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
1 kleine rode ui
150 ml fritto (gekruide tomatensaus)
25 gram Parmezaanse geraspte kaas
75 gram geraspte mozzarella
Vloeibare boter

Doe het gehakt in een mengkom. Hierin gaan ook het ei en een beschuit. Nou ja, die beschuit die verkruimel je natuurlijk wel eerst even. Schil de ui en snipper in kleine stukjes. Deze uitjes gaan eveneens bij de gehakt. Zo ook de gehaktkruiden en Italiaanse kruiden. Pers de knoflook erbij. Nu kneed je het gehakt goed door. Warm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine cakevorm in met vloeibare boter. Ongeveer een derde van het gehakt doe je op de bodem. Met een spatel maak je het glad. Dan 50 ml van de fritto erover verdelen. Hierop de helft van de Parmezaanse en mozzarella kaas. Opnieuw een laag gehakt, saus en de kaas. Dan nog het laatste gehakt en je eindigt met een laagje tomatensaus. Het gaat ongeveer 35 minuten in de oven. Als je het gehaktbrood gaat storten, doe dit dan voorzichtig want er komt aardig wat vocht vrij. Het is mengsel van vleessappen, tomaten, kruiden en kaas, dus lekker om erbij te hebben. Snij het in een stevige plak om op te dienen op iemands bord. Let op, voor je het weet, is het al op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten