dinsdag 3 januari 2017

Toetje met aardbeien mango saus

Hier een lekkere toet voor 3 personen. Dit is was je nodig hebt:
75 gram aardbeien
75 gram mango
2 eetlepels suiker
40 gram schuddebuikjes
1 pakje dr Oetker Paradies crème straciatella
300 ml melk
Beetje hagelslag ter decoratie

Ik koop de zakjes Paradies crème in Duitsland. In Nederland koop je iets dergelijks onder de naam kloppudding. Dus daar kun je het voor vervangen. Maar eerst maak je de aardbeien schoon en snij je ze in stukjes, net als de mango. Doe samen in een steelpan met de suiker. Breng aan de kook en laat zachtjes koken. Na een minuut of 10 doe je het fruit in een hoge beker en pureer je het met de staafmixer. Laat deze smakelijke fruitsaus afkoelen. Met de bolle kant van een lepel verkruimel je de schuddebuikjes in een bakje. Doe in 3 glaasjes een kruimellaagje. Klop de Paradies crème met de melk zoals op de verpakking staat. Dat is met een paar minuten geregeld en dan schenk je dit bovenop het kruimellaagje. Daarop doe je de afgekoelde aardbeien mango saus. Bewaar in de koelkast tot serveren. Strooi er wat hagelslag bovenop als decoratie. Simpel maar lekker. Hou ik van.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen