zaterdag 24 december 2016

Stroopwafelontbijtkoek

Het was al weer een tijdje geleden dat ik zelf ontbijtkoek had gemaakt, dus tijd voor actie! Bovendien wilde ik proberen om er stroopwafels erin te verwerken.

Nodig:
220 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram amandelmeel
150 gram bruine basterdsuiker
75 gram honing
2 eieren
1 theelepel koekkruiden
2 theelepels kaneel
100 ml melk
150 gram stroopwafel
5 gram greinsuiker

Warm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in. In een mengkom doe je de bruine suiker, honing, eieren, kaneel en koekkruiden. Roer met de garde door. De melk mag erin en roeren maar weer. Zeef de bakmeel erboven en meng opnieuw. Het amandelmeel mag erdoor. Van de stroopwafel hou je ongeveer 1 tot 1,5 stroopwafel voor bovenop de koek. De rest kruimel je door het beslag. Gewoon met je handen in stukjes breken en trekken. Door het beslag spatelen. Doe het beslag in de cakevorm. Breek wat grotere stukken van de overgebleven stroopwafel en verdeel over de bovenkant. Strooi hiertussen de greinsuiker. Deze ontbijtkoek bak je eerst 45 minuten op 180 graden. Daarna gaat de temperatuur terug naar 130 graden. Dan nog een kwartiertje en je ontbijtkoek is klaar. Nu is het belangrijk om de ontbijtkoek meteen uit het blik te halen en in aluminiumfolie te wikkelen. Zo koelt de koek heel geleidelijk af en het zorgt ervoor dat de buitenkant van de ontbijtkoek niet hard wordt. Lekker met een laagje roomboter...Mmmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten