vrijdag 23 december 2016

Gevulde aardappel met bacon

Dit is een aardappel uit de oven. Per persoon heb je aan 1 grote aardappel genoeg. Voor 4 personen:
4 grote aardappels (ongeveer 150 gram per stuk)
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
Peper, zeezout, paprikapoeder
Vloeibare boter
60 gram plakjes bacon
2 eieren
2 eetlepels gebakken uitjes
50 gram geraspte kaas

Eerst ga je de aardappels goed wassen en schoonmaken met een borsteltje want je gaat ze met schil en al in de oven doen. Warm de oven voor op 200 graden. Na het wassen afdrogen. In een bakje pers je de knoflook en voeg je de olijfolie toe, samen met peper, zeezout en paprikapoeder. Mengen en hiermee de aardappels bestrijken ( met een kwastje dus). Doe elke aardappel in een eigen stuk aluminiumfolie en wikkel goed dicht. De aardappels gaan nu 50 minuten in de oven. Bak de bacon plakjes uit in een koekenpan met een beetje vloeibare boter. Na de 50 minuten de oven aan laten staan en de aardappels eruit halen. Voorzichtig het folie open maken en de aardappels door snijden in lengte. Met een lepeltje uithollen. Leg een stukje bacon in elke uitgeholde aardappel. Verkruimel 2/3 van de aardappelvulling (de rest heb je niet nodig). Klop 2 eieren los en doe dit bij de aardappelkruim. Verdeel het restant bacon in stukjes erdoor en voeg de gebakken uitjes toe. Breng op smaak met de kruiden. Vul de aardappels ermee en strooi de geraspte kaas erover. Vet een ovenschaal in en laat hierin de gevulde aardappels nog 20 minuten garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten