woensdag 18 januari 2017

Havermoutwafels met fruitkwark

Ik vermoed dat dit eigenlijk best een gezond iets is als ontbijt of lunch. Zie je wel, ik kan het best. Het gaat alleen meer per ongeluk. Omdat het gewoon lekker is. Je hebt met deze hoeveelheden voor 2 personen genoeg.

Eerst maak je de fruitkwark. Daar heb je voor nodig:
100 ml sinaasappelsap
2 eetlepels kristalsuiker
1 handpeer
200 gram magere kwark

Zet de sinaasappelsap met de suiker in een steelpannetje op het vuur. Laat 10 minuutjes zachtjes koken. Schil de peer en snij in kleine stukjes. Voeg deze bij het ingekookte sap. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Dan haal je het van het vuur. Pureer met de staafmixer in een hoge beker. De fruitpuree moet eerst afkoelen. Ik heb het bakje in de sneeuw gezet buiten want we hadden trek. Als het is afgekoeld, meng je het met de kwark.

Voor het wafelbeslag heb je nodig:
60 gram havermout
1 banaan
1 ei
1 theelepel bakpoeder
60 ml magere melk
Vloeibare boter
Poedersuiker

In een hoge beker maak je de havermout fijn met de staafmixer en meng hier het bakpoeder door. Pureer ook de banaan met de staafmixer. Meng de melk met de gepureerde banaan. Doe het ei bij de havermout en meng dit met een garde. Nu beetje bij beetje de bananenmelk erbij. Doe het beslag in een beker met een schenktuit. Laat je wafelijzer opwarmen. Vet in met een kwastje met vloeibare boter. Schenk het beslag op het wafelijzer, maar pas op dat je niet teveel pakt anders loopt het eruit. Laat het wafelijzer zijn werk doen. Binnen korte tijd is je wafel klaar. Serveer op een bordje met 2 eetlepels van de fruitkwark. Bestrooi met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten