dinsdag 17 januari 2017

Chocolade peer kruimel cheesecake

Ik heb nu al een paar variaties aan cheesecake gemaakt. Maar dit is weer een toppertje.
Nodig:
Vloeibare boter
250 gram bloem
125 gram kristalsuiker
200 gram roomboter

500 gram kwark
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram bloem
1,5 eetlepel cacao
3 eieren
50 gram gesmolten roomboter

3 peren
1 eetlepel citroensap
50 gram fudge
30 gram hagelslag

Eerst maak je een kruimeldeeg met de 250 gram bloem, 125 gram kristalsuiker en 200 gram roomboter in een mengkom. Dat doe je door middel van losjes kneden. Vet een springvorm in met vloeibare boter. Doe ongeveer 2/3 van het deeg erin. Duw het wat aan op de bodem en bekleedt de onderste helft van de zijkant. Zet de springvorm in de koelkast.
In een schone kom doe je de kwark met de 100 gram basterdsuiker en de vanillesuiker. Met een garde mengen. 1 voor 1 de eieren erdoor doen. Zeef de 50 gram bloem erboven en mix er goed door. Zeef de cacao erboven. Smelt de 50 gram roomboter en roer dit door het kwarkmengsel. Nu haal je de springvorm uit de koelkast en giet je het kwarkmengsel erin. Maak glad met een spatel. Warm de oven voor op 175 graden. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij de peren in kleine stukjes. Besprenkel met het citroensap. Verdeel de peren over de kwark. Snij de fudge in kleine stukjes. Verdeel dit met de hagelslag over de peren. Als laatste het kruimeldeeg erover. De taart gaat 1 uur in de oven. Als de taart is afgekoeld, kun je er eventueel poedersuiker over strooien. Maar ik vond 'm door de fudge en chocola al zoet genoeg. Erg smakelijk deze cheesecake!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten