maandag 30 januari 2017

Italiaanse broccoli aardappelschotel

Mijn zoon is dol op broccoli. Daar eet hij dus flink van. Dit recept is voldoende voor 4 personen, behalve als je kind dus heel erg van broccoli houdt...

Nodig:
Vloeibare boter
1 kg kruimige aardappels
75 ml kookroom light
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels vloeibare roomboter
Knoflookpoeder
Tomaat mozzarella zout
500 gram broccoli
Peper en tomaat mozzarella zout
600 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 eetlepel gehaktkruiden
2 eetlepel bruschetta kruiden
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel woksaus knoflook koriander
Halve courgette
4 champignons
1 rode ui
50 gram geraspte mozzarella kaas

Schil, was en kook de aardappels. Giet af als ze gaar zijn. Kook de broccolistronkjes ook kort en giet af. Vet ovenschaal in. Hier gaan als eerste de broccolistronkjes in. Bestrooi met peper en tomaat mozzarella zout. Ik koop dit zout in Duitsland, maar je kunt ook ander zout met kruiden erdoor kiezen. Stamp de aardappels fijn en voeg de kookroom erbij, met 30 gram van de Parmezaanse kaas (dus niet alles!) en 2 eetlepels vloeibare roomboter. Goed mengen tot een gladde puree. Maak verder op smaak met wat van het eerder genoemde zout en wat knoflookpoeder. Je puree mag nu even wachten want eerst ga je de gehakt (bestrooid met gehaktkruiden) rul bakken in wat vloeibare boter. Pers hierbij 2 tenen knoflook. Warm de oven voor op 175 graden. Snij courgette, champignons en de ui in stukjes en bak dit mee met het gehakt. Het blikje tomatenpuree erdoor roeren plus 1 eetlepel bruschetta kruiden. Ook nog 1 eetlepel woksaus. Nu is je gehaktmengsel klaar om over de broccoli te verdelen. Daarop de puree. Strooi hierover de andere eetlepel bruschetta kruiden, samen met het restant Parmezaanse kaas. Tot slot de mozzarella en nu gaat deze ovenschotel 30 minuten de oven in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen