dinsdag 31 januari 2017

Stroopwafel schuddebuikjes cupcakes

Deze cupcakes zijn qua basisbeslag net weer even anders. Want er zit ook kwark doorheen. Dat zorgt ervoor dat de cupcakes niet droog smaken. En natuurlijk gooien we er weer van alles in om het extra lekker te maken.

Nodig:
125 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
100 gram kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
25 ml melk
2 stroopwafels
2 eetlepels stroop
2 eetlepels karamelsiroop
40 gram schuddebuikjes

In een mengkom mix je de zachte boter met de vanille- en basterdsuiker. Hierna 1 voor 1 de eieren erbij. De kwark er hierna bij doen. Zeef het bakmeel erboven. Als laatste mix je het beetje melk erdoor. Nu ben je klaar met de mixer. Warm de oven voor op 160 graden. Pak een muffinbakvorm en doe papieren bakvormpjes in de vormpjes. Met een spatel meng je de siroop en stroop door het beslag. Breek de stroopwafels in stukjes en strooi de schuddebuikjes in het beslag. Spatel het boeltje om. Met de ijsschep doe je in alle vormpjes genoeg beslag (ongeveer twee derde vullen). Met 22 minuten zijn deze cupcakes klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen