zaterdag 7 januari 2017

Kip pesto taartje


Ik heb wel een voorliefde voor ovengerechten. Ook voor hartige taarten. Dit keer een mooie combinatie van kip, pesto en mango in dit taartje. Lekker!

Dit is wat je nodig hebt:
350 gram kipfilet
Kipkruiden
2 eetlepels ketjap manis
2 tenen knoflook
150 gram kip kebab
Vloeibare boter
7 plakjes bladerdeeg
400 gram Chinese roerbakmix
50 gram courgette
100 gram champignons
150 gram mango
3 eetlepels groene pesto
Peper en zout
2 eieren
50 ml kookroom light
100 gram geraspte kaas
50 gram geraspte mozzarella kaas

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm in van 24 cm. Als de bladerdeegplakjes ontdooid zijn, haal je het plastic eraf en zorg je ervoor dat de bodem en de zijkanten van de springvorm tot halverwege bedekt zijn. De oven warm je voor op 200 graden. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak deze taartbodem eventjes een paar minuten voor, voordat je er vulling in gaat doen. Haal uit de oven na paar minuten en laat afkoelen. Als het afgekoeld is, bestrijk je de bodem met de groene pesto. Knip de kipfilet in kleine stukjes. Strooi er wat kipkruiden over, pers 1 teen knoflook erbij en laat marineren in de ketjap. Laat de kipfilet minstens een kwartier staan. De courgette, champignons en mango moeten ook in stukjes gesneden worden. In een wokpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de gemarineerde kipfilet. De Chinese roerbakmix gaat erbij als de kipfilet dicht geschroeid is. Na wat omscheppen gaan ook de courgette en champignons erin. Pers de knoflook erboven. De kip kebab uit de diepvries is soms wat groot, dus snij dit in kleine stukken. De kip kebab gaat door het mengsel. Op smaak brengen met peper en zout. De mango als laatste erdoor doen. Dan gaat het vuur uit. Laat dit mengsel goed uitlekken (bijvoorbeeld in een vergiet). Het mengsel gaat op de pesto bodem. Verdeel netjes over de hele taart. Klop in een kom de eieren los met de kookroom. Schenk dat over de taart. Strooi de kazen erover. Na 30 minuten mag het taartje uit de oven. Lekker met een stukje stokbrood met kruidenboter en wat salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen