zondag 8 januari 2017

Slagroomtruffels met extra chocola

Ik heb al eerder een recept gepost van slagroomtruffels, maar dit keer had ik een kleine variatie die toch erg smakelijk uitpakte.
Nodig:
125 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 gram poedersuiker
75 ml slagroom
250 gram melkchocolade
2 eetlepels slagroom
Cacao poeder

De roomboter, poedersuiker, de 75 ml slagroom en vanillesuiker in een mengkom met elkaar mixen. De tussenfase is klaar als dit goed gemengd, romig en stevig is. Nu smelt je 50 gram van de melkchocolade met de 2 eetlepels slagroom (niet geklopt). Je kunt het smelten in de magnetron doen. Doe dit door steeds kort ( bijvoorbeeld 10 seconden) te verwarmen. Tussendoor goed roeren. Niet langer dan nodig doen anders wordt de chocolade te heet. Meng de gesmolten chocolade door het slagroom mengsel. Was nu je handen met koud water zodat ze niet te warm zijn als je bolletjes gaat draaien. Deze leg je op een snijplank op plastic folie of bakpapier. Als je alle bolletjes hebt gedraaid ( ongeveer 24 stuks), steek je in elk bolletje een cocktailprikkertje ( tot aan de bodem). Zet dan de bolletjes in de vriezer voor een half uur. Op die manier worden de bolletjes goed stevig en koud. Dat is nodig omdat je de bolletjes in de gesmolten chocolade gaat doen. Smelt de 200 gram chocolade niet in een keer. Je moet een schaaltje klaarzetten met cacaopoeder. Je pakt een bolletje aan het prikkertje op, doopt het in de chocola. Met een lepel kun je het overgieten. Dan in het schaaltje zetten met het cacaopoeder. Het handigst is als je ook een cacaostrooier hebt voor de bovenkant. De slagroomtruffel op een stukje bakpapier zetten ( met eronder de snijplank). Haal voorzichtig het prikkertje eruit en het gaatje wegwerken met een beetje cacaopoeder. Als je ze allemaal klaar hebt, in de koelkast zetten. Na een paar uur optimaal om te gaan smullen. Ideaal bij een kop thee of koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen