zaterdag 28 januari 2017

Marmercake pudding

Jajajaja....dit is een gaaf toetje. Niet ingewikkeld, zowel qua voorbereiding of smaak niet. Maar soms is iets in al zijn eenvoud heel fijn. Ik heb van deze hoeveelheden 3 toetjes gemaakt, maar dan heb je wel een flinke portie. Je zou kunnen kiezen voor kleinere bakjes of kommetjes zodat je een iets beschaafdere hoeveelheid krijgt.

Dit is wat je nodig hebt:
1 pakje room kookpudding
500 ml melk
225 gram marmercake
2 eiwitten
75 gram kristalsuiker
Citroensap

Het is de bedoeling dat je dit toetje omkeert als de pudding afgekoeld is en opgestijfd. Bovenop de cake laag gaat dan het eiwit wat je brandt met een gasbrandertje. Onderaan dit bericht kun je de foto zien van het eind resultaat. De bakjes bekleed je met plasticfolie. Snij marmercake in dunne plakjes. Puzzel vervolgens wat zodat je in elk bakje een 'bakje' van cake hebt gemaakt. Nu maak je de roompudding volgens het pakje met de melk. Wanneer het gereed is, giet je de pudding in het cake bakje. Laat afkoelen. Wanneer het niet meer warm is, zet je het in de koelkast. Vlak voordat je het toetje wilt eten, ga je de eiwitten stijf kloppen. Ontvet de mengkom en mixer met wat citroensap van tevoren. Anders heb je kans dat het eiwit niet stijf zal worden. Als het al behoorlijk stijf is, voeg je er beetje bij beetje de kristalsuiker bij. Stort de puddinkjes voorzichtig op een bordje. Haal het folie eraf. Bestrijk de cake met het eiwit. Dit kan met een spatel of een lepel. Laat er hier en daar wat puntjes uitsteken. Met een gasbrandertje maak je die puntjes en piekjes goudbruin. Nu ik het weer opschrijf, krijg ik er meteen weer zin in...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen