vrijdag 27 januari 2017

Ricotta appel cupcake

Ja hoor, weer een recept voor cupcakes. Deze worden heerlijk smeuïg door het toevoegen van de ricotta. Ik bak regelmatig cupcakes want manlief mag graag wat lekkers meenemen tijdens zijn drukke werkdag. En zoonlief heeft er ook weinig bezwaar tegen op een lange schooldag. Voor mij weer gunstig, anders zou ik ze allemaal zelf op moeten eten...

Nodig:
100 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
90 gram ricotta
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
4 eetlepels melk
1 appel
2 eetlepels kokos
2 eetlepels karamelsiroop

Warm de oven voor op 160 graden. Pak je muffinbakvorm erbij en doe er 12 papieren bakvormpjes in. In een mengkom doe je de zachte roomboter en de basterdsuiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. De ricotta volgt en het bakmeel zeef je erboven. De kaneel en melk erbij en mix tot een glad beslag. Schil de appel, verwijder klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. Doe dit in een bakje. Meng hierdoor de kokosrasp en de karamelsiroop. Hussel om en laat even intrekken. Spatel door het beslag. Met een ijslepel doe je in elk papieren bakvormpje wat beslag. Na 22 minuten in de oven waren mijn ricotta appel cupcakes klaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen