donderdag 12 januari 2017

Pasta broccoli ovenschotel

Dit is weer een lekkere ovenschotel waar ook kinderen heel blij van worden. Dit is wat je nodig hebt:

Vloeibare boter
450 gram broccoli
400 gram rundergehakt
Gehaktkruiden
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillontablet
400 gram penne (pasta)
Peper, zout en sweet chili
150 ml fritto (tomatensaus)
125 gram mascarpone
1 eetlepel bruschetta kruiden
80 gram Doritos tortilla chips naturel
100 gram geraspte mozzarella kaas
50 gram geraspte kaas

Vet een grote ovenschaal in met wat vloeibare boter. Kook de broccolistronkjes kort, ik gok ongeveer 5 minuten. Maar het zal ook een beetje afhangen van de grootte. Kook de penne gaar in ruim water met een tablet kruidenbouillon. Volg de tijd die op je pak staat, want ook dat varieert nogal eens. Giet zowel de broccoli als de penne af als het klaar is. Breng de gehakt op smaak met gehaktkruiden en draai er 20 balletjes van. Snij een ui in stukjes. Doe in een wokpan een beetje vloeibare boter. Bak hierin de gehaktballetjes en pers de knoflook erbij. Ook de ui voeg je toe. Meng de gehaktballen met de broccoli en de penne. Breng het op smaak met peper, zout en sweet chili. Doe het in de ovenschaal. Warm de oven voor op 175 graden. In een kom meng je de fritto, mascarpone en bruschetta kruiden goed door elkaar met een garde. Verdeel dit over het penne mengsel. Leg de Doritos hier overheen. Strooi beide kaassoorten erover. De pasta schotel gaat nog zo'n 20 minuten de oven en je kunt aanvallen met je gezin. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen