zaterdag 18 februari 2017

Advocaat cupcakes

Dit is een cupcake waarbij advocaat zit in het beslag maar ook in de botercrème. Dus als je iemand blij wilt maken, die ook van een advocaatje houdt, dan is dit jouw recept! Grappig genoeg vonden andere mensen die niet van alleen advocaat houden deze cupcakes toch erg smakelijk. Dus je hoeft geen die hard fan te zijn.

Nodig:
125 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
100 gram kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
25 ml melk
100 ml advocaat
80 gram pure chocolade

Voor de botercrème:
Half zakje dr Oetker mix voor luchtige botercrème
50 gram roomboter
50 ml melk
2 eetlepels advocaat
50 gram poedersuiker
Mokkaboontjes als decoratie

De oven warm je voor op 160 graden. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes voor de cupcakes. In een mengkom mix je de roomboter met de basterdsuiker en vanillesuiker. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Dan de kwark en vervolgens zeef je het bakmeel erboven. De melk erbij doen en mixen tot een mooi beslag. Spatel de 100 ml advocaat erdoor. Snij de chocolade in kleine stukjes en spatel deze erdoor. Doe het beslag met een ijslepel in de bakvormpjes. Deze advocaat cupcakes zijn met 20 minuten klaar. Maak de helft van het zakje botercrème met de roomboter en de melk zoals op het pakje staat. Voeg hier de eetlepels advocaat en extra poedersuiker aan toe. Laat zo nodig wat opstijven in de koelkast. Pas als de cupcake goed is afgekoeld , doe je de botercrème erop. Ik doe dat met een lepel of spatel. Ik ben niet zo goed in dat opspuiten met een spuitzak. Maar ga gerust je gang, als jij het wel beheerst. Om het af te maken, doe je er een mokkaboontje bovenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen