zondag 19 februari 2017

Verstopte bloemkool

Ik zag het recept voor deze 'bloemkooltaart' voorbijkomen op Facebook. Ik heb een paar dingen aangepast, die vrijheid permitteer ik me gewoon.

Nodig:
1 bloemkool
Zout
600 gram rundergehakt
1 rode puntpaprika
1 gele paprika
1 rode ui
2 eieren
1 eetlepel gehaktkruiden
2 tenen knoflook
80 gram magere kwark
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel bruschetta kruiden
1 eetlepel peterselie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
Peper en zout
200 gram plakjes bacon
Vloeibare boter

Voor dit gerecht moet je de bloemkool heel houden en dus heel koken. Dus haal je de groene bladeren van de bloemkool. Snij in het midden van de stengel een kruisje. Geen idee waarom, maar het is schijnbaar nodig. Misschien een google momentje waard? Kook de bloemkool met voldoende zout in 10 minuten. Giet voorzichtig af en laat de bloemkool afkoelen. Zoek een ovenschaal of braadslede die groot genoeg is. Vet in met een beetje vloeibare boter. Leg de bloemkool erin.
Nu maken we het gehaktmengsel klaar. Hiervoor moet je de ui en de paprika's in stukjes snijden. Doe dit in een mengkom. Hierbij gaan de gehakt en de gehaktkruiden. Ook de eieren, kwark en mosterd. Pers de knoflook erbij en breng verder op smaak met de peterselie, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, bruschetta kruiden, peper en zout. Hoogste tijd voor wat ouderwets kneedwerk. Is alles goed door elkaar gekneed? Mooi, dan ga je de afgekoelde bloemkool bekleden met deze gehakt laag. Hier overheen gaan de plakjes bacon zodat alles keurig is afgedekt. De oven warm je voor op 180 graden. Het gaat 60 minuten de oven in, maar let op...na 40 minuten dek je het geheel af met aluminium folie anders wordt je laagje bacon te droog. Ik denk dat dit niet nodig zou zijn als je ontbijtspek zou kiezen in plaats van bacon. Het lukte prima om er een mooie taartpunt van te snijden, leuk hoor want het oog wil ook wat! Wij aten er gebakken aardappeltjes bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten