woensdag 8 februari 2017

Frambozenpudding met marshmallows

Voor dit toetje maak je bosvruchtensaus. Waarschijnlijk heb je wel wat meer saus dan je nodig hebt voor dit toetje zelf. Maar bezwaarlijk is dat niet, want het smaakt ook prima door yoghurt of kwark heen.

Nodig:
200 gram bosvruchten
25 ml rode port (ruby)
1 eetlepel honing
40 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 pakje kookpudding frambozen
500 ml melk
60 gram mini marshmallows

Je hebt hier 4 toetjes van, voor ik vergeet het te melden. Bosvruchten kun je natuurlijk vers kopen, maar in deze tijd is dat redelijk onbetaalbaar. Ik gebruik dus diepvries. Bij de Makro koop ik zelfs 2,5 kilogram in een zak. Want het is ook makkelijk om te gebruiken bij een smoothie of bosvruchtenmilkshake. Maar dit keer dus bosvruchtensaus. In een steelpan doe je de bosvruchten, kristalsuiker, honing en vanillesuiker en rode port. Breng aan de kook en laat zachtjes koken. Na een kwartiertje doe je het geheel in een hoge maatbeker zodat je het met de staafmixer kunt pureren. Hierna moet je de saus door de zeef halen, vooral vanwege de pitjes van de frambozen. Die wil je niet in je saus. Nu heb je een mooie gladde saus die mag afkoelen. Maak de frambozenpudding volgens de aanwijzing op het pakje. Als de pudding klaar is, giet je dit in 4 glaasjes.
Probeer dit netjes te doen zodat je glaasjes er nog strak uitzien. Want als de pudding is afgekoeld, komt hierop een laag bosvruchtensaus. Dat is ongeveer 2 eetlepels per glaasje. Zet in de koelkast tot het serveren. Pas op het laatst strooi je de laag mini marshmallows erop en smelt de bovenste laag door het te verwarmen met het gasbrandertje. De marshmallows mogen goudbruin worden. Een toetje waar kinderen ook gelukkig van worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten