dinsdag 7 februari 2017

Gewokte prei met spekjes

Okay, met spekjes is een groente al snel goed te eten natuurlijk. Maar dat kan van pas komen, zeker als je kind dan toch groente naar binnen werkt. Prei en spekjes zijn een goede combi. Ik hou zelf meer van gewokte prei dan gekookte prei. Ik hou niet zo van snotterige groente. Haha als ik het zo zeg, lust niemand dat vast graag.

Voor 2 personen:
400 gram gesneden prei
Vloeibare boter
50 gram champignons
2 tenen knoflook
80 gram spekjes
70 ml kookroom light
1 theelepel mosterd
Kerrie, peper en zeezout

In een wok bak je de spekjes met een beetje vloeibare boter. Pers de knoflook erbij. Snij de champignons in stukjes. Wok de champignons en vervolgens de prei erbij. Als de prei gaar is, doe je de mosterd erdoor en vervolgens de kookroom. Roer goed door. Verder op smaak maken met een beetje zout, peper en genoeg kerrie. Lekker samen met een gebakken visje en zelfgemaakte rösti.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen