maandag 27 februari 2017

Naan met ras el hanout

Langer geleden maakte ik al naan of zoals ik toen zei naanbrood. Maar ik vond het toen jammer dat de smaak vooral aan de buitenkant van het brood te vinden was. Dat moest anders kunnen. En inderdaad, het is mogelijk!

Wat heb je nodig?
425 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram magere kwark
150 gram magere yoghurt
2 theelepels ras el hanout
1 theelepel zout
Wat bloem

2 tenen knoflook
70 ml olijfolie
Halve theelepel ras el hanout
Halve theelepel korianderblad
1 eetlepel sesamzaad
Zeezout
Vloeibare boter

In een mengkom doe je het bakmeel, de kwark en yoghurt. En je raadt het al...ook de 2 theelepels ras el hanout en de theelepel zout. Nu ga je kneden met schone handen tot je deeg fijn soepel is. Heb je een soepel deeg? Dan verdeel je het in 9 bolletjes. Wil je een ander aantal, dat kan natuurlijk. Maak alleen niet minder, anders is je naan nogal groot en dat geeft problemen op een grillplaat. Zorg ook dat elk bolletje weer goed gekneed is want de volgende stap is dat je ze uit gaat rollen met een deegroller tot ongeveer een halve cm dikte. Gebruik wat bloem op je deegroller en je werkvlak. Leg het naandeeg tijdelijk op bakpapier zodat het niet vastplakt. In een bakje doe je de olijfolie waarboven je de knoflook perst. De koriander en ras el hanout en sesamzaad roer je er goed door. Met een kwastje smeer je de bovenkanten van het naan in. Strooi er wat zeezout op. Het is tijd om je grillplaat op te laten warmen.
Als je die niet hebt, denk ik dat het ook kan in een groter tosti apparaat. Maar ik heb het zelf niet geprobeerd. Doe voor de eerste keer een beetje vloeibare boter op de plaat. Leg de geoliede kant op de grillplaat. Er is wel een trucje hoe je weet wanneer je de boel moet keren. Sowieso niet voordat je de bovenkant heb in gesmeerd met olie, maar je ziet dus bubbeltjes in het broodje komen. Mocht je te snel geweest zijn, geen probleem, draai je gewoon nog eens. Heb je alleen wat meer ribbeltjes op je naan. Het is van dat brood wat je kunt afscheuren om op te eten. Heerlijk met een beetje knoflooksaus of wat kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten