donderdag 2 maart 2017

Bounty koekjes

Dit is een fijn recept voor een smakelijk koekje. Het is wel handig als je houdt van bounty en kokos. Anders is dit een koekje voor iemand anders. Ik heb ook variaties met Mars dus daar kun je dan een mooi alternatief in vinden.

Wat heb je nodig?
150 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 ei
200 gram bloem
Beetje zout
20 gram kokos
20 gram gemalen amandelen
120 gram Bounty (4 mini's)
15 gram greinsuiker

In een mengkom doe je de zachte boter, basterdsuikers, het ei, de bloem, wat zout, de kokos en het amandelmeel. Met een schone hand ga je kneden. Indien nodig gebruik je wat extra bloem als het echt te plakkerig is. Ga door tot je een samenhangende bal deeg hebt, waarbij alles goed door elkaar heen zit. Draai van deze deegbal 21 bolletjes van 25 gram. Leg deze op een bord of snijplank en dek af met plastic folie. Laat deze bolletjes 45 minuten in de koelkast rusten en stevig worden. Snij de mini bounty's in 6 stukjes. In ieder geval heb je voor elk bolletje een stukje bounty nodig straks. Warm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Maak een holletje met je duim in het bolletje deeg. Doe hierin het stukje bounty en sluit het deeg er goed omheen. Leg ze met wat tussenruimte op het bakpapier. Strooi op elk koekje wat greinsuiker en duw dit wat aan. Anders rolt het er net zo hard weer af als je koekje klaar is. Met een kwartier in de oven zijn ze al klaar. Lekker koekje bij je koffie, kun je lekker dagdromen over een Bounty eiland...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen