donderdag 23 februari 2017

Stoofpotje met pompoen

Dit stoofpotje heb ik zelf in elkaar geflanst. Daarmee bedoel ik dat ik zelf de combinatie heb bedacht van de verschillende ingrediënten en kruiden. Dat is toch het leukst om te doen. Vooral als het resultaat dan goed is natuurlijk!

Met dit recept heb je een pan vol:
800 gram stoofblokjes (rundvlees)
Vloeibare boter
3 tenen knoflook
2,5 rode ui
1 rode puntpaprika
3 bosuitjes
400 gram pompoenblokjes
100 gram champignons
1 blik tomatenblokjes
250 gram aardappel (vastkokend)
3 eetlepels bloem
1 eetlepel citroensap
3 theelepels ras el hanout
Paprikapoeder, sweet chili, peper en zeezout
1 tablet runderbouillon
400 ml water

Ik kocht bij de Jumbo heerlijk handig al gesneden stoofblokjes. Deze breng je op smaak door flink te bestrooien met paprikapoeder, sweet chili, peper en zeezout. Meng hierna de bloem erover. In een braadpan doe je voldoende vloeibare boter en schroei je het vlees dicht. Pers de knoflook erbij. Snij de uien in stukjes. Datzelfde doe je met de puntpaprika, champignons en bosui. Dat lekkers mag bij het vlees. Ook het blik tomatenblokjes erbij. Zo gaat het al wat meer pruttelen. Want zoals je vast weet, moet dit wel een aardige tijd opstaan (anders is je vlees taai!), dus reken gerust op 2 uurtjes. De pompoenblokjes mogen erbij in en de Marokkaanse kruiden, namelijk de ras el hanout. Die geven echt een mooie smaak aan dit stoofpotje. Het water voeg je toe wanneer dat nodig is, namelijk als het te droog wordt. Ondertussen schil je de aardappel en snij ze in stukjes. Het bouillonblokje gaat erin. Aardappelstukjes doe je in het laatste prutteluurtje erbij in. Het citroensap spriets je er ook in. Ik geloof dat ik alles nu heb opgenoemd. Het is geen hogere wiskunde of zo. Wel een kwestie van regelmatig roeren en tussendoor proeven of het naar je smaak is. Zoals je op de foto kunt zien aten wij er couscous met rozijnen bij. En Marokkaanse broodreepjes en een salade. Dat was een heerlijke maaltijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen