zondag 12 februari 2017

Tagliatelle ovenschotel

Tijd voor een ovenschotel. Die kun je niet vaak genoeg eten. Ik zeg het maar even. Dat je het weet. Hahaha, flauwekul natuurlijk. Maar ik hou er gewoon van.

Nodig:
350 gram pastagehakt (Jumbo)
400 gram macaroni groente pakket
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
400 gram verse tagliatelle
Beetje olijfolie
2 eetlepels woksaus knoflook koriander
100 gram salami
1 theelepel korianderblad
1 eetlepel bruschetta kruiden
125 gram crème fraiche
2 eieren
50 ml kookroom light
35 gram Parmezaanse kaas
80 gram geraspte kaas
50 gram geraspte Mozzarella kaas

Het pastagehakt is dus al op smaak, dus je kunt er meteen 15 balletjes van draaien. Doe wat vloeibare boter in een wok en bak hierin de balletjes rondom bruin. Doe de geperste teentjes knoflook erbij. Vervolgens de gemengde groente erdoor. Kook in ruim heet water de verse tagliatelle. Doe hier een klein beetje olijfolie door zodat het niet plakkerig wordt. Je moet de tagliatelle slechts 2 minuten koken (normaal is 4 minuten) en dan afgieten. De tagliatelle door de gehakt en groente mengen. Op smaak maken met korianderblad en de woksaus. Vet een ovenschaal in. Doe de tagliatelle hierin. Snij of knip de salami in stukjes. Verdeel dit over de tagliatelle. Strooi de bruschetta kruiden erover. Klop in een kom de eieren los met de crème fraiche en de kookroom. Hier gaat de Parmezaanse kaas doorheen. Verdeel deze 'saus' over de bovenkant van de ovenschotel. Strooi tot slot de andere 2 geraspte kazen er overheen. O ja, je oven voorverwarmen is praktisch, op 175 graden. Na 20 tot 25 minuten kun je aanvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen