maandag 13 maart 2017

Broccoli pompoensoep

Een heerlijk soepje! Met fijne Marokkaanse kruiden. Kan niet misgaan toch?

Nodig:
250 gram broccoli
400 gram pompoenblokjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels vloeibare boter
3 eetlepels gebakken uitjes
2 theelepels Ras el hanout kruiden
200 ml witte wijn
2 tabletten runderbouillon
500 ml gezeefde tomaten (pakje)
Peper
300 gram soepballen
1 liter heet water

In een soeppan doe je 2 eetlepels vloeibare boter. Hierin gaan de gebakken uitjes en pers je de knoflook. Hier mogen al snel de pompoenblokjes bij. Goed omscheppen. De ras el hanout erdoor mengen. De broccoliroosjes erbij doen en de witte wijn. Gevolgd door de gezeefde tomaten en het hete water met de runderbouillon tabletten. Laat nu zachtjes pruttelen. Zeker wel een half uur. Doe er naar smaak nog wat peper in. Met de staafmixer maak je deze soep mooi glad. In 1 eetlepel vloeibare boter bak je in een koekenpannetje de soepballetjes kort. Voeg deze bij de soep. Geniet ervan! Je hebt trouwens een flinke hoeveelheid zo, maar je kunt de soep prima invriezen. Ideaal dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen