zondag 12 maart 2017

Sushi gehaktrol

Voor dit recept kwam de inspiratie door een filmpje wat voorbij kwam op Facebook. Het heeft verder trouwens geen klap met echte sushi te maken, maar een sushi matje kun je wel erg handig gebruiken voor het oprollen van deze gehaktrol. Lekker is het ook, want er zit ontbijtspek aan de buitenkant en kaas in het binnenste van de gehaktrol.

600 gram rundergehakt
150 gram ontbijtspek
1 eetlepel gehaktkruiden
1 eetlepel bruschetta kruiden
Peper, zout en paprikapoeder
50 gram emmentaler (kaas)
Beetje vloeibare boter
2 eetlepels honing bbq saus
1 eetlepel honing

Als je een rieten sushimatje hebt, mag je die tevoorschijn toveren. Hierop leg je de reepjes ontbijtspek aansluitend naast elkaar. Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden, bruschetta kruiden, peper, zout en paprikapoeder. Als het goed gemengd is, leg je de gehakt op het spek. Druk aan, maar hou een beetje spek aan de buitenkanten over. Nu snij je een langwerpig stukje emmentaler af en dit leg je aan het begin van je gehakt. Nu ga je je de gehaktrol oprollen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat vloeibare boter. Als je gehaktrol mooi is opgerold als een heuse sushi rol, zorg je dat de zijkanten dicht zijn zodat niet alle kaas er meteen uitloopt. Dus een kwestie van het gehakt dichtmaken en afdekken met de spek. Deze gehaktrol gaat eerst 20 minuten in de oven. In een kommetje meng je de honing met de honing bbq saus. Na de 20 minuten haal je de rol even uit de oven en met een kwastje bestrijk je de boel met de honing bbq saus. Nu nog 10 minuten de oven in en dan kun je mooie plakken aan tafel snijden om te serveren. Lekker lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten