vrijdag 10 maart 2017

Pinda bananen cake

Dit is een aparte cake. Als je op zoek bent naar een luchtige cake, moet je deze niet kiezen. Door de bananen en de kokos & kokosmelk is het een wat stevigere structuur. Maar mede door de pinda's bovenop en de chocolade wel bijzonder en smakelijk.

Benodigdheden:
150 gram roomboter
75 gram bruine basterdsuiker
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 rijpe bananen
40 gram kokos
200 ml kokosmelk
1 eetlepel cacao
100 gram ongezouten pinda's
100 gram smeltchocolade
Vloeibare boter

Schud de kokosmelk. Doe het in een bakje en week hierin de kokos. In een mengkom doe je de zachte roomboter en de verschillende soorten suiker. Mix door elkaar. Meng de eieren 1 voor 1 door dit beslag. Pureer de bananen in een hoge beker met de staafmixer. Doe de gepureerde bananen bij het beslag en zeef de cacao erboven. Meng opnieuw met de mixer. Doe het kokosprutje erbij en vervolgens het bakmeel. Warm de oven voor op 170 graden. Nu is je beslag klaar om in een ingevette grote cakevorm te doen. Doe er eerst een stuk bakpapier in, dan krijg je deze cake er makkelijk uit. Bovenop het beslag komen de pinda's. Deel deze wel door midden, voor zover dat nog niet zo is. Nu gaat de pinda bananen cake 60 minuten de oven in. Laat de cake goed afkoelen en haal dan uit de cakevorm. Doe de smeltchocolade in een bakje en laat dit smelten in de magnetron. Dat doe je door elke keer na 30 seconden in de magnetron te roeren. Als het gesmolten is, giet je dit over de pinda's van de cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen