donderdag 9 maart 2017

Sinaasappel kip risotto

Dit was de eerste keer dat ik kippendij filets gebruikte in risotto. Ik heb geconstateerd dat het een aanrader is omdat het minder droog is dan kipfilet. De combinatie met citrus in de vorm van een citroen en verse sinaasappelsap is een toffe. Dus ik zou zeggen, volg dit recept en geniet...

Nodig:
Vloeibare boter
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 citroen (rasp en sap)
250 ml verse sinaasappelsap
200 ml witte wijn
300 gram risotto rijst
300 gram kalkoenblokjes
350 gram kippendij filets
Kipkruiden
1,5 tablet kippenbouillon
200 ml water
400 gram wokgroente Japans (Jumbo)
Halve theelepel rozemarijn
Peper

Boen eerst de citroen goed schoon met een borsteltje, droog af en rasp de schil met de fijne kant van de rasp. Pers de citroen uit. Snij als het nodig is de wokgroente in wat kleinere stukken. Snij de sjalotjes in ringetjes en was ze. Bestrooi de kalkoen en kippendijen met wat kipkruiden. Snij de kippendijen in kleine stukjes. Doe wat vloeibare boter in een wok en bak hierin de kalkoen en kippendij filet stukjes. Pers de knoflook erboven en doe ook de sjalot ringetjes erbij. Vervolgens het citroensap en de citroenrasp erin. Voeg de rijst toe en schep om tot het glazig ziet. Dat is het moment waarop je de wijn mag toevoegen. Laat lekker zachtjes pruttelen. Als er steeds minder vocht blijft, gaat het sinaasappelsap erin. Ook is het nu tijd voor je wokgroente en de peper & rozemarijn. Verkruimel de bouillontabletten in je risotto. Als het sap ook weer begint te verdwijnen, mag er wat water bij. Proef of het goed op smaak is en of je rijst goed gaar is. Lekker met een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten