vrijdag 24 maart 2017

Sinaasappel cheesecake

Nodig:
175 gram speculaasjes
75 gram roomboter
Vloeibare boter

500 gram kwark
100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 sinaasappel (rasp en 50 ml sap)
50 gram bloem
3 eieren
25 gram roomboter

2 appels
75 gram sinaasappel curd

100 gram bloem
50 gram kristalsuiker
75 gram roomboter

Voordat je aan deze heerlijke taart begint, maak je eerst de sinaasappel curd. In een springvorm van 24 cm doe je bakpapier op de bodem. Vet de vorm een beetje in met vloeibare boter. Maak de speculaasjes tot kruimels. Dat kan op verschillende manieren: in een theedoek en dan de deegroller erover, met een hamer erop slaan of gewoon luxueus met een keukenmachine. Doe de verkruimelde speculaas in een kom. Smelt de 75 gram roomboter en vermeng dit met de kruimels. Doe dit als bodem op het bakpapier en druk het aan met een lepel. In een mengkom doe je de kwark, basterdsuiker, vanillesuiker en roer om. 1 voor 1 de eieren erbij doen en mengen. Boen de sinaasappel goed schoon en droog af. Rasp de schil en pers de sinaasappel uit. 50 ml van het sap en de rasp gaan door het kwarkmengsel. Smelt 25 gram roomboter en ook dit gaat erdoor. Zeef 50 gram bloem boven het mengsel en meng opnieuw. Giet het mengsel op de speculaas bodem. Warm de oven voor op 175 graden. Snij de appels in stukjes. Meng dit met de sinaasappel curd en verdeel het over de kwark. Je moet deze sinaasappel curd dus wel eerst maken. In een kom doe je de 100 gram bloem, 50 gram kristalsuiker en 75 gram roomboter. Maak hier een kruimeldeeg van door met je vingertoppen te kneden, wat weer over het appelmengsel heen gaat. Voor de zekerheid doe ik aluminiumfolie onder de bodem van de springvorm, want er lekt wel eens wat doorheen. Deze heerlijke taart moet 70 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen