zaterdag 25 maart 2017

Turks broodpizza

Dit is een snelle variant op een pizza. Ik vind de combi van spekjes, zongedroogde tomaat en courgette een mooie en smaakvolle!

Wat heb je nodig?
1 Turks brood (wat je nog moet afbakken)
125 gram spekjes
Halve courgette
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bruschetta kruiden
Beetje paprikapoeder
150 gram gezeefde tomaten (Fritto)
2 eetlepels zongedroogde tomaat
1 bol mozzarella
100 gram geraspte kaas
Beetje Italiaanse kruiden en knoflookpoeder

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Snij het Turks brood door midden. Was de courgette en snij in dunne plakjes. Doe in een bakje en doe hierbij de olijfolie en bruschetta kruiden plus een beetje paprikapoeder. Schep om en laat even intrekken. Bak de spekjes uit in een koekenpan, eventueel met een heel klein beetje boter. Verdeel met een spatel de gezeefde tomaten over het Turks brood. Verdeel hier de spekjes over en ook de courgette. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze ook over je broodpizza. Nu nog je zongedroogde tomaat in stukjes snijden en verdelen en de boel bestrooien met wat Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Eindig met de geraspte kaas. De oven moet opwarmen tot 200 graden en na een kwartier in de oven kun je lekker smikkelen van deze Turks broodpizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen