zondag 26 maart 2017

Bloedsinaasappelsaus

Dit is een heerlijke saus die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden: door een toetje, door een cakebeslag, door vanille ijs heen. Je kunt op dit blog binnenkort recepten met deze saus vinden, want ik heb er natuurlijk een aantal uitgeprobeerd.

Nodig:
300 ml bloedsinaasappelsap
50 gram kristalsuiker
3 eetlepels honing
1 eetlepel taartina

Bij de Jumbo kun je kant en klaar sap kopen, zo ook bloedsinaasappelsap. Zonder toevoegingen. Een bloedsinaasappel heet ook wel wijnsinaasappel en het vruchtvlees is dus rood. Je kunt ze natuurlijk ook vers kopen en dan zelf uitpersen. Mag allemaal van mij. Doe het sap in een steelpan en voeg hierbij de honing en suiker toe. Laat dit zachtjes pruttelen op het vuur. Na zo'n 10/15 minuten doe je in een bakje 1 eetlepel taartina, dat is een soort taartgelei. Doe hierbij een paar eetlepels van de saus en roer heel goed door. Er moeten geen klontjes meer inzitten. Voeg dit bij de saus en laat nog kort koken zodat de saus verder indikt. Laat de saus afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen